אמפורה מד וויט
ממסך של ויוניה, פרנאנץ קולומבארד, רוסאן.
יין לבן ישראלי יבש רענן המאופיין בניחוח עדיין של פריחה ואגסים, בחיך ניתן להבחין בטעם עדין של משמש טרי.
ביקב אמפורה ובחוות מקורה מקפידים על הדדיות אקולוגית עם הסביבה ופועלים בהתאם לערכים של שייכות לסביבה, התערבות מינימאלית ומניעת זיהום סביבתי.
היקב והחווה הם מחלוצי השימוש בתהליכים אקולוגיים המיושמים כיום בייצור היין ומעורבותם במהלכים לחיסכון באנרגיה והקטנת הזיהום הסביבתי תגדל בעתיד. כל זאת אנו עושים מבלי להתפשר על ערכי האיכות העילית.
מערכת אנרגיה סולארית מספקת את מרבית צריכת החשמל של היקב (למעט בתקופת השיא, בעת הבציר). למערכת הסולארית תתווסף בעתיד גם מערכת קירור אקולוגית, המבוססת על הפרשי הטמפרטורה בין פני הקרקע לעומק של כמאה מטר. מהלך זה צפוי לחסוך כ- 50% מצריכת האנרגיה הנדרשת כיום למערכות הקירור של היקב.
מערכת המים ביקב מבוססת על שיטת טיהור מים הנקראת "אגן ירוק". מי השופכין של בית הבד והיקב עוברים טיהור ביולוגי בעזרת שלוש בריכות צמחים המיועדים לטיהור – צמחי גומא וקנה מסוגים שונים. המים זורמים דרך הבריכות בגרוויטציה ומסתננים עד לקבלת מים נקיים. בנוסף, משמשות הבריכות כמקום קינון ושהייה לציפורים.