יינות בוטיק
אם זה מגיע ליינות, יש הבחנה בין יינות מיוצר המוני לבוטיק. יינות בוטיק נעשים בכמויות מוגבלות ומוצגים בעבודת יד בקבוצות קטנות. הם מייצגים את האיכות הטובה ביותר של יינות הקיימים ומציעים טעם וחוויה ייחודית לאוהבי היין האמיתיים. אז מה הופך את היין לבוטיק בעצם?
סוג ואיכות הענבים - איכות הענבים שמייצרים איתם יינות בוטיק הינם ברמה האיכותית ביותר, ויינות בוטיק מייצרים עם ענבים איכותיים במיוחד, עד לרמה שבודקים את הענבים באופן קפדני במיוחד ומה שנראה ענב מעט "עייף" לא לוקחים אותו, ולא עושים הנחות בבריירת הענבים.
מיקום הכרם - לייצור של יינות בוטיק יש מיקומים יודעים בעולם, שבהם מייצרים יינות בוטיק, הסיבה לכך היא, שבאזורים מסוימים בלבד יש את האדמה המטעימה, ואת האקלים האידיאלי ביותר לטעם מיוחד מאוד לענבים, לכן לא כל יקב יכול לייצר יינות בוטיק- וזהו אפקט נוסף שבעזרתו ליינות בוטיק יש את הטעם הייחודי שלהם.
תהליך יצור יינות בוטיק - ייצור היינות בוטיק מתבצע בקפידה רבה, בבקרה ובשליטה מלאה על כל התהליך. הייננים משתמשים בידע ובטכניקות הטובות ביותר על מנת לייצר טעם יחודי ומובהק של יין בוטיק.
ייצור מוגבל - לאור כל ההקפדות לאורך התלהיך, הוא לוקח יותר זמן, ולכן מייצרים פחות יינות, וזה בעצם מדוע היינות תמיד מגיעים במלאי מוגבל, אי אפשר לבצע כזו הקפדה על כמות גדולה של ייצור לכן משקיעים, ב100% בכמות קטנה.