יתיר הר עמשא רוזה
יתיר הר עמשא רוזה הוא יין המופק מענבי גרנאש 70%, מורבדר 30% ענבים מכרמים שונים ביער יתיר (780- 680 מטר מעל פני הים). הענבים נבצרו מוקדם על מנת להעצים את הרעננות ביין. ענבי הגרנאש והמורבדר הושרו עם קליפותיהם למשך 24 שעות במיכל נירוסטה ואז נסחטו. התירוש תסס בטמפ' נמוכה במכלי נירוסטה וחביות עץ נייטרליות (500 ליטר) לאחר סיום התסיסה היין הושאר במכל עץ גדול למשך 6 חודשים נתונים טכניים: 3.35 – PH 5.45 – TA RS – 0.7 אלכוהול – 12.5%
רשמי טעימה: צבע: ורוד אדמדם ריח: אפרסק, תות, אשכולית אדומה טעם: יבש ומינרלי, פרי רענן, מלא, ארוך
על בציר 2021 בכרמי יער יתיר: חורף פחות קר וגשום מהרגיל (190 מ"מ) אירוע שלג באמצע חודש פברואר ומיד אחריו שרב מוקדם בחודש מרץ מיעוט מנות הקור בחורף השפיע על הפוריות של הגפנים וצמצם את היבול קיץ נוח יחסית, ללא אירועי חום קיצוניים. הבציר החל באמצע יולי (שבועיים מוקדם מהממוצע) והסתיים בסוף ספטמבר
מחיר מבצע: 97 ₪