להט רוסאן באמפורה
יין להט רוסן באמפורה
יוצרו סה"כ 500 בקבוקים בלבד!!
זנים – רוסאן
אזור גידול – גליל עליון (60% גליל עליון מערבי)
תהליך הייצור
זהו הבציר הראשון בו שתי חלקות שונות תוססות ומיושנות בשתי אמפורות נפרדות. ענבי הרוסאן מכרם ספסופה נבצרו לקראת סוף אוגוסט 2022 בעוד ענבי הרוסאן מכרם אלקוש נבצרו בסוף החודש ממש. בכל אחד מהבצירים הענבים קוררו ללילה, נסחטו ונכבשו קרים בבוקרו של יום המחרת, כאשר בעשיית היין נעשה שימוש רק בנוזל חופשי – ‘Free Run’.
לאחר שיקוע, התירוש נשפה אל אמפורות בנפח של 320 ליטרים, בהן תססו היינות בטמפרטורה של c°18- 20. האמפורות, מתוצרת חברת TAVA האיטלקית, מאפשרות מיקרו-חמצון של היין ושהייה על משקעים בדומה לחבית עץ חדשה אך ללא טעמי העץ; התבגרות כזו מאפשרת ביטוי מרבי של הזן והטרואר. להט רוסאן 2022 המשיך ושהה על משקעיו במשך תשעה חודשים, לאחריהם הורכב הבלנד ביחסים הסופיים בין החלקות, יוצב לחום וחלקית לקור, סונן ובוקבק.
היין יוצב חלקית לקור ולפיכך ייתכן ויתהווה משקע קריסטלי לאחר צינון.
כיין זני, בלי שימוש בעץ, להט רוסאן הוא כנגינה אקוסטית, מופע unplugged המדגיש את אפיוני הזן, הטרואר ושנת הבציר. ביין מתבטאים מרכיביו הארומטיים של הרוסאן, שעיקרם ריחות של פריחה לצד פרחים מיובשים. החיך נקי, חד ומינרלי וגם סמיך ועשיר.
“ללא ספק מטובי היינות לבנים שהופקו בישראל בשנים האחרונות” | אבי אפרתי, דצמבר 2023, וואלה!
יינות להט כשרים בהשגחת הרבנות המקומית משגב וכן ה- OU.