רמת נגב - אקסודוס יין אדום יבש 2017
אקסודוס אדום 2016, רמת נגב
זוכה במדלית זהב כפול בתחרות TERRAVINO 2020
יין אדום יבש מסדרת הפרמיום המיוצרת ביקב רמת נגב.
יין זה הופק מהחלקות המובחרות ביותר של הכרמים בהר הנגב ורמת הנגב. היקב פועל בתחום שמירת איכות הסביבה ועושה את מירב מאמצים לשמור על המערכת האקולוגית המדברית - מים, אדמה , ואויר.
היין מורכב משני זני ענבים: מלבק ופטיט ורדו.
מקור ענבי המלבק בכרם מבדד בהר הנגב סמוך למצפה רמון בגובה 900 מטר מעל פני הים. ואילו ענבי הפטיט ורדו מקורם בכרם קדש ברנע שניטע בחולות חלוצה בשנת 1997 .
בגידול ענבי היין הקפדנו על השקיה ודישון מבוקר, ללא ריסוסים. במשך זמן גדילת הענבים עד ההבשלה בוצעו עבודות עיצוב הנוף , דילול העלים והענבים, חשיפת הענבים לשמש במטרה לקבל ענבים איכותיים ביבול של כ- 700 ק"ג לדונם.
אופן הייצור: בציר הענבים נעשה באופן ידני עם אור ראשון. הענבים נבצרו לארגזים אשר הובלו אל היקב לקירור ליממה. לאחר מכן, נמעכו והופרדו הענבים מהשדרות והעלים והוכנסו לתסיסה בטמפרטורה של 23 מעלות. לאחר התסיסה שנמשכה כשבועיים היין נסחט והועבר לחביות עץ אלון צרפתיות חדשות להתבגרות, למשך שנה בטמפרטורה של 15 מעלות. במשך התקופה בוצעו פעולות שפייה על מנת להצליל את היין
בתום תקופת היישון הראשונה נבחרו 2 חביות משני הזנים הסינגלים : מלבק ופטיט ורדו בהן הצטיין היין באיכותו. תכולתן עורבבה יחדיו ונשלחה לעוד שנה וחצי של יישון בחביות עץ צרפתיות חדשות.
היין התבגר סה"כ 30 חודשים בחביות עץ חדשות ויושן עוד 12 חודשים בבקבוקים במרתף היקב.
רשמי טעימה: יין עוצמתי סמיך מוצק ומרשים בעל סיומת קטיפתית, הטעמים עשירים ומאוזנים והסיומת ארוכה ומורכבת. ההתיישנות הארוכה בחביות הוסיפה ליין לטעמי הפרי האדום והשחור ריחות של עשן ,תבלינים מתוקים ועשבי תיבול,
היין לא עבר סינון
הרכב זני: 50% מלבק , 50% פטיט ורדו
כוהל - 14%
PH- 3.71 TA– 5.1 גרם לליטר
מס בקבוקים : 1500 בקבוקים המכילים 750 מ"ל
היין מוכן לשתייה ובעל פוטנציאל השתמרות לעוד 5-7 שנים.
היין כשר למהדרין